اصفهان آنقدر جاهای دیدنی متنوع با زیبایی و جزئیات خاص دارد که آن را نصف جهان بخوانند. میتواین از مکان های دیدنی اصفهان و از جزئیات معماری اصفهان برای خود افسانهها بسازید و بهجای تمام ساکنین عمارتها و باغهای رویایی اصفهان زندگی کنید. زیر آواز بزنید و پا جا پای قدمهای بلند تاریخ صفویان بگذارید و در آخر همهی این زیباییهای بیکران را در قاب دوربینتان ثبت کنید. قرار است سفری شیرین و در عین حال کوتاه به محبوب ترینه این جاذبهها داشته باشیم. اگر نمیدانید در سفر به اصفهان از کجا شروع کنید، این مطلب را بخوانید تا هیچ کدام را از دست ندهید.
کاخ چهل ستون
کاخ چهلستون اصفهان در زمان شاه عباس اول بنا شد و در دورهی شاه عباس دوم تکمیل و افتتاح شد. این بنا مانند بسیاری دیگر از آثار تاریخی ایران برای به رخ کشیدن قدرت و جلال حکومت وقت ساخته شد و زیباییهای آن آنقدر بیشمار است که از آن بهشتی در قلب اصفهان ساخت.
در میان جاهای دیدنی اصفهان، باغ نقش عمدهای دارند و باغی که کاخ چهل ستون را محصور کرده از این قاعده جدا نیست. این اثر باشکوه در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شماره ۱۰۸ به ثبت ملی رسید

کاشیکاریها، نقاشی و آینه کاری چهل ستون در نوع بینظیر و ستایش برانگیز است. این کاخ ۲۰ ستون بلند دارد که با خودنمایی در آب حوض پیش رویش این عدد دوبرابر میشود. البته در خصوص این نامگذاری چیز دیگری بیان میشود و آن نقش عدد چهل در بزرگنمایی و شکوهمندی ادبیات پارسی است.
هر گوشهی چهل ستون چیزی برای غافلگیری و شگفتی دارد تا چشمهایتان را پر از زیبایی کند. در حال حاضر از این مجموعهی عظیم بهعنوان موزه استفاده میکنند و در آن به نمایش آثار مختلفی پرداختهاند، همچون:
- مجموعه سفال، اولین نمونه کاشی، ساخت اصفهان
- مجموعه آبگینه، فرش، نسخ خطی کوفی قرآن
- مجموعه قدیمی ترین آثار سکه ماقبل تاریخ
- مجموعه آثار دوران تاریخی و آثار دوران اسلامی
- مجموعه آثار دوران صفویه که شامل انواع قباله های ازدواج قرن نهم به بعد تا آخر قاجار می شود.
- مجموعه انواع سنگ نوشته ها
- مجموعه فرش های قدیمی: قدمت فرش ها در این مجموعه به ۴۰۰ الی ۵۰۰ سال قبل برمی گردد. دو تخته فرش آن در دنیا نظیر ندارد و مزین به آیات الهی هستند.
آدرس: میدان امام حسین – خیابان استانداری
ساعات بازدید: ۹:۳۰ – ۱۵:۴۵
جاهای دیدنی اصفهان برای عکاسی – مسجد شیخ لطف الله
مسجد شیخ لطف الله اصفهان از زیباترین جای دیدنی اصفهان است که روبروی عمارت عالی قاپو همچون نگینی می درخشد و گنبد پیازی شکل و پر تزئینش سوژه عکس برداری بسیاری از گردشگران ایرانی و خارجی شده است. تمام بخش ها و عناصر این مسجد کوچک و عبادتگاه خصوصی با کاشی تزئین شده است. از کف زمین تا سقف ها با هنری استادانه و خیره کننده با کاشیکاری زمینه فیروزه ای و رنگ ها آجری و دیگر کاشی های هفت رنگ و معرق پر شده و گویی آدمی را چون باغی گمشده در بر می گیرد. ایوان ورودی مثل سایر مساجد بزرگ و مهم صفوی با طاقی بزرگ و مقرنس کاری شده و گنبد زیبایش بینندگان را خیره می کند. مسجد شیخ پر از حس خوب، آرامش و امنیت است.

شاه عباس صفوی مسجد شیخ لطف الله را برای یکی از علمای جبل عاملیِ (جبل عامل در لبنان) حکومتش احداث کرد. او به راحتی می توانست از عالی قاپو به آنجا رفته و به عبادت بپردازد. این مسجد صحن یا حیاط ندارد. راهی زیرزمینی مسجد را به کاخ وصل می کرده که محل رفت و آمد شاه، شیخ لطف الله جبل عاملی و دیگر بزرگان بوده است. جلوی مسجد سکویی وجود دارد و برای وارد شدن به مسجد باید چند پله به سمت آن بالا رفت. این موضوع کمک کرده که ارتفاع مسجد نسبت به عالی قاپو و سایر بناهای پیرامونی خیلی کوتاه تر نباشد بلکه به عنوان بنایی شاخص به چشم بیاید.
- آدرس: اصفهان، ضلع شرقی میدان نقش جهان.
- ساعت بازدید: در نیمه اول سال ساعت بازدید از ۹ تا ۱۲:۳۰ و ۱۴ تا ۱۷ و در نیمه دوم سال از ساعت ۹ تا ۱۱:۳۰ و ۱۳ تا ۱۶:۳۰ است.
- هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان
جاهای دیدنی اصفهان برای کودکان – باغ پرندگان
یکی دیگر از مراکز تفریحی در اصفهان باغ پرندگان است. باغ پرندگان اصفهان در حدود ۴ کیلومتری غرب پل وحید و امتداد مجموعه تفریحی ناژوان قرار گرفته. باغی که به خصوص برای بچهها فضای مناسبی دارد و با پرندگان رنگ و وارنگش میتواند آنها را سرذوق بیاورد.

باغ پرندگان اصفهان در سال ۱۳۷۵ ساخته شده و ۴ هزار پرنده در ۱۳۰ گونه مختلف دارد. پرندگانی که بعضیهایشان مثل اردک و قوها در چهار برکه باغ زندگی میکنند و بعضیهایشان مثل کبکها در صخرههای باغ و بعضیها مثل قرقاولها لابه لای درختان باغ. بعضیها هم گرفتار قفسههای فلزی و شیشهای هستند.
- آدرس: اصفهان، میدان سهروردی،خیابان الفت
- ساعت بازدید: در نیمه اول سال از ساعت 8:30 تا 18 عصر و در نیمه دوم سال از ساعت 8:30 تا 16:30 است.
- هزینه ورودی: برای هر نفر 12 هزار تومان است.
جاهای دیدنی اصفهان در شب – پل خواجو
پل خواجو با ۲۴ دهانه در شرق سیوسه پل روی رودخانه زایندهرود بنا شده است. گفته میشود این پل در سال ۱۰۶۰ هجری قمری، در زمان حکومت شاه عباس دوم ساخته شده است. در میانه این پل، ساختمان مخصوصی برای اقامت موقت شاه صفوی و خانواده او ساخته شده بود که به «بیگربیکی» شهرت دارد. طول پل خواجو ۱۳۳ متر و عرض آن ۱۲ متر است و معماری و کاشیکاریهای بسیار زیبا و شگفتانگیزی دارد.

پل خواجو چند نام دیگر نیز دارد؛ اما چون در محلهای به همین نام واقع شده، بیشتر آن را به اسم خواجو میشناسند. در گوشههای ضلع شرقی این پل دو شیر سنگی قرار گرفته و گفته میشود نمادی از سپاهیان بختیاری است که محافظ اصفهان و زایندهرود بودند. این اثر در تاریخ ۱۵ دی ماه ۱۳۱۰ با شماره ۱۱۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
- آدرس: اصفهان، انتهای جنوبی چهارباغ خواجو و در انتهای شرقی خیابان کمالالدین اسماعیل اصفهانی
- ساعت بازدید: محدودیت زمانی ندارد
- هزینه : برای بازدید و عبور از آن نیازی به پرداخت هزینه یا خرید بلیط نیست.
کلیسای وانک
در دوران جنگ صفویان با عثمانیها، شاه عباس صفوی محلهای در اصفهان به نام جلفا را به ارامنه اهدا کرد. پس از سکونت ارامنه در این محله، حکایت جدیدی در این مجله آغاز شد.

کلیسای وانک تنها یکی ازکلیساهای ساخته شده در آن زمان است. کلیسای وانک، کلیسایی با معماری ساده و در عین حال دیدنی است که گذر زمان آثار هنری هنرمندان مختلفی را در گوشه و کنار آن به یادگار گذاشته است. حالا این کلیسای دیدنی بخشهای مختلفی دارد و در هر بخش آن نقش و نگارهای مختلفی را خواهید دید.
- آدرس: محله جلفا، خیابان نظر شرقی، کوچه کلیسای وانک
- ساعت بازدید: هرروز از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۳:۳۰ و از ساعت ۱۶ تا ۱۸:۳۰.
- هزینه : ۱۵۰۰۰ تومان برای گردشگران داخلی و ۵۰۰۰۰ تومان برای گردشگران خارجی.
سخن پایانی
در این نوشته به صورت مختصر با محبوبترین جاهای دیدنی اصفهان برای عکاسی سخن گفتیم. چه اهل دیدن اماکن مذهبی باشید، چه بناهای تاریخی، چه اهل موزهگردی باشید یا اهل پارک، خرید دوست داشته باشید یا شکمگردی، فقط کافی است همین حالا یک بلیط اصفهان برای خودتان بخرید. اصفهان برای تمام سلیقه ها ، جاذبه های بیشماری دارد و بهترین تجربه ی عکاسی را هم می توانید در این شهر اعجاب آور رقم بزنید.
سپاس که در مجلهی موسیقی سفر همراه ما بودید. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت بنویسید. چنانچه این مطلب برایتان مفید بود آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید.