معرفی جاهای دیدنی و خانه های تاریخی اصفهان، ایده ای جذاب برای لوکیشن عکاسی در اصفهان

اصفهان یکی از شهرهای بزرگ و مهم کشورمان ایران است. به لحاظ بناهای تاریخی و قدمت، این شهر در جهان شناخته شده است و هر ساله گردشگران زیادی از سراسر جهان برای دیدن آثار تاریخی و بناها و طبیعت بی نظیر این شهر به اصفهان سفر می کنند. به خاطر وجود بناهای باستانی و تاریخی که این شهر دارد، لقب نصف جهان را بر روی آن گذاشته اند. البته زمانی هم اصفهان پایتخت ایران بود. اصفهان آنقدر جاهای دیدنی متنوع با زیبایی و جزئیات خاص دارد که آن را نصف جهان بخوانند. میتواین از مکان های دیدنی اصفهان و از جزئیات معماری اصفهان برای خود افسانهها بسازید و بهجای تمام ساکنین عمارتها و باغهای رویایی اصفهان زندگی کنید. اگر نمیدانید در سفر به اصفهان از کجا شروع کنید، این مطلب را بخوانید تا هیچ کدام را از دست ندهید.
فهرست مطالب
معرفی بهترین جاهای مناسب عکاسی در اصفهان
کاخ چهل ستون
کاخ چهل ستون یکی از شاخصترین جاذبه های تاریخی اصفهان و نمونهای برجسته از معماری باغ ایرانی است. این کاخ در قرن یازدهم هجری توسط شاه عباس اول آغاز شد و در دوره شاه عباس دوم به شکل امروزی تکمیل و مورد بهره برداری قرار گرفت. ویژگی اصلی کاخ چهل ستون، حضور بیست ستون چوبی و بازتاب آنها در استخر بزرگ روبهروی عمارت است که منظرهای چشمنواز و الهامبخش را برای بازدیدکنندگان به وجود آورده است؛ به همین دلیل بسیاری این بنای تاریخی را یکی از بهترین لوکیشن های عکاسی در اصفهان نیز میدانند. چهل ستون نه فقط به خاطر معماری بینظیر و نقاشیهای دیواری باشکوهش، بلکه به دلیل فضاسازی منحصر به فرد و حضور در قلب باغی سرسبز، همواره یکی از مقصدهای اصلی گردشگران داخلی و خارجی است.
باغ اطراف کاخ چهل ستون، نمونهای ارزشمند از باغ سازی سنتی ایرانی است که در کنار بنای تاریخی، آرامش و زیبایی خاصی به محیط بخشیده است. این باغ در گذشته محل برگزاری جشنها و پذیرایی از سفرای خارجی بوده و امروز نیز با فضای دل انگیز، حوض مستطیلی پر از آب و گیاهان متنوعش مورد استقبال گردشگران و به ویژه علاقهمندان عکاسی قرار میگیرد. کاخ چهل ستون اصفهان در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شماره ۱۰۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و امروزه با خدماتی مثل راهنمای گردشگری، نمایشگاه موزهای و محوطه عکاسی، یکی از مهمترین جاهای دیدنی اصفهان به شمار میآید. اگر به بازدید از بناهای تاریخی علاقه دارید، بازدید از این کاخ را از دست ندهید.

کاشیکاریها، نقاشی و آینه کاری چهل ستون در نوع بینظیر و ستایش برانگیز است. این کاخ ۲۰ ستون بلند دارد که با خودنمایی در آب حوض پیش رویش این عدد دوبرابر میشود. البته در خصوص این نامگذاری چیز دیگری بیان میشود و آن نقش عدد چهل در بزرگنمایی و شکوهمندی ادبیات پارسی است.
هر گوشهی چهل ستون چیزی برای غافلگیری و شگفتی دارد تا چشمهایتان را پر از زیبایی کند. در حال حاضر از این مجموعهی عظیم بهعنوان موزه استفاده میکنند و در آن به نمایش آثار مختلفی پرداختهاند، همچون:
- مجموعه سفال، اولین نمونه کاشی، ساخت اصفهان
- مجموعه آبگینه، فرش، نسخ خطی کوفی قرآن
- مجموعه قدیمی ترین آثار سکه ماقبل تاریخ
- مجموعه آثار دوران تاریخی و آثار دوران اسلامی
- مجموعه آثار دوران صفویه که شامل انواع قباله های ازدواج قرن نهم به بعد تا آخر قاجار می شود.
- مجموعه انواع سنگ نوشته ها
- مجموعه فرش های قدیمی: قدمت فرش ها در این مجموعه به ۴۰۰ الی ۵۰۰ سال قبل برمی گردد. دو تخته فرش آن در دنیا نظیر ندارد و مزین به آیات الهی هستند.
مقاله پیشننهادی: آیا شهر مصر ارزش مسافرت را دارد؟
مسجد شیخ لطف الله
مسجد شیخ لطف الله یکی از خاص ترین جاهای دیدنی اصفهان است که در ضلع شرقی میدان نقش جهان و درست روبروی عمارت عالی قاپو قرار گرفته است. این مسجد به خاطر گنبد منحصر به فرد و رنگ آمیزی ظریفش، همیشه نظر گردشگران ایرانی و خارجی را به خود جلب می کند. معماری مسجد شیخ لطف الله بدون شبستان و مناره انجام شده و همین نکته، آن را از سایر مساجد تاریخی ایران متمایز می کند. تزیینات بی نظیر کاشی کاری و معرق بر کل فضای داخلی و بیرونی مسجد جلوه ای چشم نواز پدید آورده و ترکیب رنگ های فیروزه ای، لاجوردی و طلایی، فضایی روحانی و در عین حال هنری ایجاد کرده است. این مسجد در قلب میدان نقش جهان، یکی از اصلی ترین لوکیشن های عکاسی در اصفهان به شمار می آید و هر روز صدها گردشگر برای تماشای بازی نور و سایه بر سقف گنبد آن به اینجا می آیند.
یکی از ویژگی های پر جاذبه مسجد شیخ لطف الله، ورودی ساده اما در عین حال دلنشین آن است که با مقرنس کاری های استادانه و طاق ورودی مرتفع، هر بیننده ای را مسحور می کند. این عبادتگاه باشکوه که در دوره صفوی برای خانواده سلطنتی ساخته شده بود، از نظر تاریخی نیز اهمیت بالایی دارد. راهرو مارپیچ و زیبای ارتباطی میان ورودی تا شبستان اصلی، حس کاوش در یک گنجینه معماری را به بازدیدکننده انتقال می دهد. مسجد شیخ لطف الله نه تنها محلی برای دعا و آرامش که به نوعی نمایش زنده ای از هنرمندی و معنویت اصیل ایرانی نیز به شمار می رود. اگر به اصفهان سفر می کنید، بازدید از این اثر تاریخی و ثبت عکس از کاشی کاری ها و گنبد باشکوه مسجد را حتما در برنامه خود قرار دهید.

شاه عباس صفوی مسجد شیخ لطف الله را برای یکی از علمای جبل عاملیِ (جبل عامل در لبنان) حکومتش احداث کرد. او به راحتی می توانست از عالی قاپو به آنجا رفته و به عبادت بپردازد. این مسجد صحن یا حیاط ندارد. راهی زیرزمینی مسجد را به کاخ وصل می کرده که محل رفت و آمد شاه، شیخ لطف الله جبل عاملی و دیگر بزرگان بوده است. جلوی مسجد سکویی وجود دارد و برای وارد شدن به مسجد باید چند پله به سمت آن بالا رفت. این موضوع کمک کرده که ارتفاع مسجد نسبت به عالی قاپو و سایر بناهای پیرامونی خیلی کوتاه تر نباشد بلکه به عنوان بنایی شاخص به چشم بیاید.
قبل از رفتن به کویت این مقاله را بخوانید: عکس شهر کویت از جاهای دیدنی
باغ پرندگان
باغ پرندگان اصفهان یکی از محبوب ترین مراکز تفریحی شهر برای خانواده ها و همه علاقه مندان به حیات وحش است. این باغ تفریحی زیبا در غرب شهر اصفهان و در امتداد مجموعه تفریحی ناژوان قرار دارد و با دسترسی راحت از طریق جاده الفت، یکی از بهترین گزینه های گردشگری برای ساکنان اصفهان و مسافران محسوب می شود. محیط باغ طوری طراحی شده که پرندگان مختلف از نقاط مختلف دنیا در شرایط طبیعی و نزدیک به زیستگاه واقعی خود زندگی می کنند. این ویژگی باعث شده تا بازدید از باغ پرندگان، تجربه ای آموزنده، هیجان انگیز و منحصر به فرد برای بازدیدکنندگان به ویژه کودکان باشد.
در باغ پرندگان اصفهان بیش از ۳۵۰۰ پرنده از حدود ۱۳۰ گونه مختلف از سراسر جهان نگهداری می شود. فضای سرسبز و مسیرهای چوبی باغ، بازدید کنندگان را به دل طبیعت می برد و این امکان را فراهم می کند تا از نزدیک به پرندگان زیبایی مانند طاووس، فلامینگو، طوطی، قو و انواع پرندگان کمیاب نگاه کنند. امکانات رفاهی مانند کافه، سرویس بهداشتی و زمین بازی کودکان باعث شده این مجموعه به یکی از بهترین مراکز تفریحی اصفهان برای خانواده ها تبدیل شود. اگر به دنبال گذراندن یک روز متفاوت و خاطره انگیز در اصفهان هستید، بازدید از باغ پرندگان را حتما در برنامه خود قرار دهید.

باغ پرندگان اصفهان در سال ۱۳۷۵ ساخته شده و ۴ هزار پرنده در ۱۳۰ گونه مختلف دارد. پرندگانی که بعضیهایشان مثل اردک و قوها در چهار برکه باغ زندگی میکنند و بعضیهایشان مثل کبکها در صخرههای باغ و بعضیها مثل قرقاولها لابه لای درختان باغ. بعضیها هم گرفتار قفسههای فلزی و شیشهای هستند.
خانه تاریخی مشروطیت اصفهان
از خانه های تاریخی اصفهان که از شهرت زیادی برخوردار است، خانه مشروطیت متعلق به محمد تقی رازی اصفهانی، یکی از رهبران سیاسی و چهرههای سرشناس اصفهان و استاد شیخ فضلالله نوری میباشد. این خانه تاریخی که متعلق به دوران قاجار است مکانی برای جلسات مختلف علما، آزادی خواهان، رجال سیاسی و فرهنگی و مردم اصفهان محسوب میشده است که در آن به فعالیتهایی در زمینه مشروطه خواهی میپرداختند.
خانه تاریخی مشروطیت اصفهان که یکی از باشکوهترین خانههای این شهر به شمار میرود، دارای دو شاهنشین در ضلع شمالی و جنوبی، دو حیاط اندرونی و بیرونی و ۱۲ اتاق بزرگ، اتاق هفت دری با تزییناتی همچون گچبریهای سنتی، منبت کاری، شیشههای رنگی و … میباشد. این عمارت دیدنی در سال ۱۳۸۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید و هم اکنون به عنوان موزه نیز فعالیت میکند.
بیشتر بخوانید و بیشتر بدانید: خلیج نایبند کجاست
پل خواجو
پل خواجو اصفهان یکی از زیباترین پل های تاریخی ایران است که با معماری کم نظیر خود روی رودخانه زاینده رود قرار گرفته است. این پل با ۲۴ دهانه قوسی شکل در شرق سی وسه پل دیده می شود و طول آن به ۱۳۳ متر و عرضش به ۱۲ متر می رسد. پل خواجو در سال ۱۰۶۰ هجری قمری به دستور شاه عباس دوم صفوی ساخته شد و به دلیل تزئینات کاشی کاری رنگارنگ و طاق های منحصر به فرد خود، شهرت جهانی پیدا کرده است. بخشی از شهرت این پل به ساختمان شاه نشین وسط آن برمی گردد که به نام بیگربیکی هم شناخته می شود و محل استراحت موقت پادشاه و خانواده سلطنتی در سفرها یا مراسم های خاص بوده است. انعکاس تصویر این پل روی آب زاینده رود، یکی از معروف ترین سوژه ها برای عکاسی در اصفهان به شمار می آید.
پل خواجو علاوه بر اهمیت تاریخی، از نظر اجتماعی و هنری نیز جایگاه ویژه ای دارد. در بخش شرقی پل دو مجسمه شیر سنگی دیده می شود که به عنوان نمادی از سپاهیان بختیاری نگهبان اصفهان ساخته شده اند و جذابیت خاصی به این بنا داده اند. پل خواجو علاوه بر اینکه راه ارتباطی دو محله مهم شهر است، امروزه به محل تجمع مردم، برگزاری برنامه های سنتی و حتی آوازخوانی محلی تبدیل شده است. این پل تاریخی از سال ۱۳۱۰ با شماره ۱۱۱ در لیست آثار ملی ایران قرار گرفته است و به خاطر زیبایی بی نظیر خود، مقصد همیشگی گردشگران داخلی و خارجی در اصفهان است. بازدید از پل خواجو در کنار زاینده رود همیشه می تواند بخشی از خاطرات شیرین سفر به اصفهان باشد.

اگر به اصفهان سفر می کنید، قدم زدن روی پل خواجو را حتما تجربه کنید؛ جایی که نه فقط معماری باشکوه صفوی را با همه جزئیات و تاریخ پشت آن حس می کنید، بلکه با هر قدم بر روی سنگفرش های قدیمی و صدای آرامش بخش آب زاینده رود، انگار بخشی از داستان اصفهان را لمس می کنید. شب ها، جمع شدن مردم زیر طاق های پل و شنیدن آوازهای خودجوش، فضایی صمیمی و خاطره انگیز می سازد که تا مدت ها در ذهن تان باقی می ماند. پل خواجو فقط یک بنای تاریخی نیست، اینجا خاطره سازی و لذت بردن از حال و هوای اصیل شهر زیر نور چراغ ها معنا پیدا می کند. این تجربه انسانی را از دست ندهید و اجازه دهید زیبایی و روح پل خواجو، شما را مهمان لحظاتی ناب و متفاوت کند.
سوالات متداول درباره پل خواجو
۱. بهترین زمان برای بازدید و عکاسی از پل خواجو چه موقع است؟
بهترین زمان برای بازدید و عکاسی از پل خواجو اغلب هنگام غروب و شب است که انعکاس نور چراغ ها بر آب زاینده رود فضای بسیار زیبایی را ایجاد می کند و پل در پس زمینه غروب آفتاب جلوه ای خاص پیدا می کند.
۲. آیا بازدید از پل خواجو برای عموم رایگان است و نیاز به خرید بلیت دارد؟
بازدید از پل خواجو کاملاً رایگان است و شما می توانید در هر ساعت از شبانه روز بدون نیاز به تهیه بلیت از فضای تاریخی و معماری بی نظیر این پل لذت ببرید.
سی و سه پل یا پل الله وردی خان اصفهان
سی و سه پل اصفهان، نه فقط یک پل تاریخی بلکه نمادی از هنر و شکوه معماری ایران است که با ۳۳ دهانه زیبا روی رودخانه زاینده رود ساخته شده است. این پل با طول نزدیک به ۳۰۰ متر و عرض ۱۴ متر، به دستور شاه عباس صفوی و زیرنظر سردار نامدار او، الله وردی خان، ساخته شد. اگر در کناره های پل قدم بزنی، ردپای جذابیت و عظمت معماری ایرانی را کاملاً احساس خواهی کرد؛ جایی که هر دهانه آن با دقت و سلیقه خاص کنار هم چیده شده است. طاق ها و راهروهای طولانی، فرصت تماشای زاینده رود و ثبت عکس هایی فراموش نشدنی را برای هر گردشگری فراهم می کنند.
اما سی و سه پل، فقط یک سازه تاریخی نیست؛ پلی است که از دوران صفویه تا امروز نماد همدلی و شادی مردم اصفهان مانده است. در گذشته، این پل محل برگزاری جشن های سنتی آب پاشان و مراسم مذهبی خاص ارامنه بوده و خاطرات بسیاری از شادمانی ها و آیین های محلی را در دل خود حفظ کرده است. آوازه سی و سه پل حتی به گردشگران خارجی هم رسیده و بسیاری از نویسندگان و جهانگردان آن را شاهکار معماری ایران دانسته اند. امروزه قدم زدن یا عکاسی در کنار سی و سه پل، برای هر کسی که به اصفهان سفر می کند، یکی از لذت بخش ترین تجربه ها خواهد بود.
اگر به دنبال تجربه ای خاص از تاریخ، هنر و زندگی در اصفهان هستید، حتماً زمانی را برای بازدید از سی و سه پل اختصاص دهید. قدم زدن روی این پل، شنیدن صدای آب و تماشای غروب در کنار آن، خاطره ای فراموش نشدنی برای شما خواهد ساخت.
سوالات متداول درباره سی و سه پل
۱. آیا بازدید از سی و سه پل هزینه دارد و نیاز به تهیه بلیت است؟
خیر، بازدید از سی و سه پل کاملاً رایگان است و در هر ساعت از شبانه روز می توانید از این سازه تاریخی و فضای اطراف آن لذت ببرید بدون اینکه لازم باشد بلیتی تهیه کنید.
۲. بهترین زمان برای قدم زدن و عکاسی در سی و سه پل چه موقع است؟
بهترین زمان برای بازدید و عکاسی از سی و سه پل، ساعات عصر و غروب است؛ زمانی که نور خورشید روی پل و زاینده رود بازی می کند و منظره ای بسیار زیبا و تماشایی به وجود می آورد.
کلیسای وانک
در دوران جنگ صفویان با عثمانیها، شاه عباس صفوی محلهای در اصفهان به نام جلفا را به ارامنه اهدا کرد. پس از سکونت ارامنه در این محله، حکایت جدیدی در این مجله آغاز شد.

کلیسای وانک تنها یکی ازکلیساهای ساخته شده در آن زمان است. کلیسای وانک، کلیسایی با معماری ساده و در عین حال دیدنی است که گذر زمان آثار هنری هنرمندان مختلفی را در گوشه و کنار آن به یادگار گذاشته است. حالا این کلیسای دیدنی بخشهای مختلفی دارد و در هر بخش آن نقش و نگارهای مختلفی را خواهید دید.
نقش جهان اصفهان
نقش جهان یکی دیگر از مکان های دیدنی اصفهان است که شهرت کمتری از سی و سه پل ندارد و بناها و آثار تاریخی فراوانی در اطرافش قرار دارد. هر طرف را که نگاه می کنید یکی از بناهای زیبای تاریخی اصفهان را می بینید. بناهایی نظیر: عالی قاپو، مسجد شیخ لطف الله، بازار سرپوشیده و مسجد امام در اطراف میدان نقش جهان به چشم می خورند، که هر کدام انتخاب بی نظیری برای عکاسی هستند. معماری این بناها اوج هنر ایرانی را به نمایش می گذارند که چشم عکاسان و هنردوستان را خیره می کنند.
خانه تاریخی امین التجار
خانه امینالتجار یکی از معروفترین خانه های تاریخی اصفهان به شمار میرود که بازمانده از دوران قاجار است. این خانه تاریخی زیبا متعلق به یکی از تاجران بزرگ و سرشناس اصفهان به نام سید حبیب الله امینالتجار اصفهانی بوده و دارای دو طبقه و ۱۴ اتاق و یک ایوان با ۶ ستون ۶ متری میباشد.

اتاقهای این خانه بسیار دیدنی و دلنشین هستند و از تزییناتی همچون گچبریهای سنتی، کاشیکاری، خاتمکاری، منبتکاری، مقرنس، شیشههای رنگی و آیینهکاری برخوردار میباشند. در طبقه اول خانه تاریخی امینالتجار یک حوض زیبا با نمایی کاملا سنتی با سه فواره وجود دارد و در طبقه دوم تالارهای بسیار باشکوه برای مراسمات و میهمانیهای بزرگ ساخته شدهاند.
درشکه سواری در اصفهان برای عکاسی
دور میدان نقش جهان اسب ها و درشکه های زیبا و سنتی برای کرایه وجود دارند که یکی دیگر از تفریحات و جاهای مناسب برای عکاسی است.عکس روی درشکه، یکی از بهترین و پرطرفدارترین عکس هایی است که گردشگران را به خود جلب می کند.
کوه صفه اصفهان
یکی از عالی ترین طبیعت هایی که می توانید ببینید، در کوه صفه قابل مشاهده است. این مکان هم برای عکاسی انتخاب مناسبی است و هم برای گذراندن یک تعطیلات در دل طبیعت. در کوه صفه رستوران، تله کابین، باشگاه بیلیارد و مکان های تفریحی دیگری هم وجود دارد، که هر کدام از این ها برای عکاسی مناسب می باشند.
چهلستون
تالار آیینه چهلستون از زیباترین جاها برای عکاسی است. گردشگران برای دیدن این تالار و آیینه کاری ها، کاشی کاری ها و نقاشی های این تالار لحظه شماری می کنند. معماری بی نظیر چهلستون با سقف های بلند و حوض بزرگ جلوی تالار آیینه، بهترین گزینه برای عکاسی می باشد.

منارجنبان اصفهان
امکان ندارد اسم اصفهان بیاید و منارجنبان به ذهن کسی نرسد. همانطور که اصفهان را به سی و سه پل می شناسند، منارجنبان نیز مشخصه دیگر و ستون دوم اصفهان است. علت نام گذاری این بنا به منارجنبان این است که با تکان دادن یکی از مناره ها، بقیه مناره ها نیز می لرزند. منارجنبان یکی از شگفتی های معماری ایرانی با تمام نمادهای معماری ایرانی است. کاشی های ستاره ای و فیروزه رنگ از نمادهای منحصر به فرد معماری ایرانی به شمار می رود که منارجنبان همه این ها را دارد. منارجنبان یکی دیگر از جاهای مناسب برای عکاسی می باشد.
خانه تاریخی بخردی
یکی از خانههای تاریخی زیبای اصفهان که تبدیل به اقامتگاه سنتی شده است خانه بخردی میباشد. این عمارت چشمنواز که در منطقه سنبلان شهر اصفهان واقع شده است، قدمتی مربوط به دوران صفویه دارد و از معماری مرسوم آن زمان با تالار اصلی و ایوان برخوردار است.

از خانه سرهنگ بخردی در زمان صفویه و قاجار به عنوان کاروانسرا استفاده میشده است و در حال حاضر پس از مرمت و بازسازیهای لازم و ایجاد فضاهایی همچون حمام و سرویس بهداشتی در داخل اتاقها، آشپزخانه، باغچه، حیاط و پذیرش به عنوان اقامتگاه سنتی فعالیت میکند و میزبان گردشگران بسیاری میباشد.
کاخ هشت بهشت
یکی دیگر از جاهای مناسب برای عکاسی در اصفهان، کاخ هشت بهشت است. کاخ هشت بهشت از آثار تاریخی اصفهان به شمار می رود. این بنا با معماری بی نظیر و چهار اتاق که در چهار گوشه عمارت قرار دارد خیلی شناخته شده است، که این اتاق ها بر زیبایی و بی نظیر بودن عمارت می افزاید.
مقاله پر بازدید را از دست ندهید: مونتنگرو کجاست

خانه تاریخی شهشهانی اصفهان
در سفر خود به اصفهان و بازدید از خانههای تاریخی آن حتما از عمارت زیبای شهشهانی نیز بازدید نمایید. این خانه تاریخی که مربوط اواخر دوره صفویه و اوایل دوره قاجار میباشد، در محلهای قدیمی واقع شده است که در زمان خود محل زندگی بسیاری از بزرگان اصفهان محسوب میشده است.این عمارت دلنشین با معماری تماشایی خود توسط میرزا حسین آقانقی ملقب به داروغه اصفهان ساخته شد و پس از مرگش به دلیل نداشتن هیچ ورثهای توسط بستگانش به محمد جواد بزاز و همسرش سکینه بیگم سینی ساز شهشهانی فروخته شد.
سخن پایانی
شما دراین مقاله با جاهای دیدنی اصفهان آشنا شدید.همچنین از مکانهای مناسب عکاسی در اصفهان آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
پل خواجو، سی و سه پل و خانه دهدشتی با حال و هوایی که دارند، بهترین انتخابها برای شبگردی هستند.
اصفهان از قسمت شمالی و شرقی به کویر محدود شده و دارای چند کویر مهم است که سالانه بسیاری از مردم به آنها سفر میکنند. از جمله این کویرها میتوان به کویر مصر، مرنجاب، خور و بیابانک اشاره کرد.