آشنایی با جاهای دیدنی و بازارهای سنتی و تاریخی استانبول
آشنایی با جاهای دیدنی و بازارهای سنتی و تاریخی استانبول

جاهای دیدنی استانبول در تابستان

اگر بخواهیم تمام جاهای دیدنی استانبول در تابستان را بیان کنیم می توان به بیش از 100 مکان دیدنی اشاره کرد. استانبول شهری است سرشار از فرهنگ و تاریخ که از آن به عنوان قلب و روح ترکیه یاد می‌کنند. استانبول شهری شگفت‌انگیز با جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی فراوان است. در تابستان، آب و هوا گرم و آفتابی است و این زمان ایده‌آلی برای کاوش در شهر و لذت بردن از فضای باز است. در اینجا برخی از محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری استانبول در تابستان آورده شده است:

به همین خاطر است که جاهای دیدنی استانبول فراوانند و معرفی همه آن‌ها در این متن تقریبا ناشدنی است. اما تا جایی که می­‌توانیم به محبوب­ترین و معروف­ترین آن‌ها اشاره می­‌کنیم.


فهرست مطالب


معرفی جاهای دیدنی و بازارهای سنتی و تاریخی استانبول

تفاوتی ندارد یک قلعه تاریخی باشد یا یک کاخ چندصدساله! برای هرکسی که عاشق تاریخ باشد، جاهای تاریخی استانبول جذابیت دیگری دارند. در این بخش از جاذبه‌های تاریخی این شهر هفتادرنگ می‌گویم.

مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی (Blue Mosque)

دیدن یک مسجد باشکوه با کاشی‌کاری‌های آبی رنگ و معماری هنرمندانه می‌تواند روح آدم را جلا دهد. مسجد سلطان احمد یکی از باشکوه­ترین مکان های دیدنی استانبول است. آبی بودن کاشی­‌های آن باعث شده، این بنا به عنوان مسجد آبی شناخته شود. گنبدهای این مسجد، آبشاری و شش مناره با معماری بسیار شکیل و هنرمندانه دارد.

دیدنی های استانبول - مسجد آبی

مسجد آبی به دستور سلطان احمد در قرن هفدهم بنا شده است. به همین خاطر به عنوان مسجد سلطان احمد نیز نام گرفته است. در حقیقت هدف سلطان احمد از بنای این مسجد، ساخت مسجدی بوده است که با مسجد معروف ایاصوفیه استانبول رقابت کند. البته در این امر نیز تا حدودی موفق شده است. سالانه توریست­‌های بسیاری از سراسر نقاط جهان برای تماشای انعکاس رنگ آبی آسمانی بر روی گنبدهای این بنای بی­‌نظیر به استانبول مسافرت می‌کنند.

 کاخ توپکاپی استانبول (Topkapi) سفری در دل تاریخ

اگر عاشق تاریخ و تمدن هستید، بازدید از کاخ توپکایی شما را حسابی به وجد می آورد. همان طور که گفتیم مراکز دیدنی استانبول بسیار زیاد هستند. کاخ یا قصر توپکاپی هم یکی از محبوب­‌ترین و بزرگ‌­ترین آنها در بین سایر جاهای دیدنی استانبول به شمار می‌رود.

این کاخ توسط سلطان محمد دوم در سال ۱۴۷۸ بنا شده و از قرن ۱۵ تا ۱۹ میلادی، امپراتوری عثمانی از آن به عنوان مرکز سیاسی خود استفاده می­‌کرده است. در واقع کاخ توپکاپی در سال ۱۹۲۴ به دستور آتاتورک به عنوان موزه­ای برای بازدید عموم آزاد شد. این کاخ دارای بخش­‌های فراوان و دیدنی است که هریک از این بخش­‌ها در زمان خود کاربری­‌های مختلفی داشته‌­اند و تاریخ گویای داستان­‌های فراوانی برای آنهاست.

به اینجا سفر کرده‌اید؟
نوشیدن چای با داستایوفسکی؛ سفر به روسیه ویژه نویسندگان

موزه ایاصوفیه استانبول

موزه ایاصوفیه استانبول یکی دیگر از جاذبه ها و جاهای دیدنی استانبول است. این موزه از با ارزش ‌ترین آثار باقی مانده از دوران بیزانس است. ساخت آن به دوران کنستانتنوس اول بازمی‌گردد، از آن زمان این بنا برای ۹۱۶ سال ماهیت کلیسایی داشت. این اثر در ابتدا «مگاله اکلیسیا» به معنای کلیسای بزرگ نام داشت. بعدها نامش به «ثئاسوفیا» به معنای حکمت‌ مقدس تغییر کرد. موزه و مسجد ایا صوفیه امروزی در آن زمان محلی برای پناه دادن به یتیم ‌ها، اعتراف گناهکاران و جمع شدن امپراطور و مردم بود.

مسجد و موزه ایاصوفیه استانبول

در دوران قبل از حمله عثمانی ‌ها این بنا با طراحی ‌های بسیار زیبا توسط معماران معروف آن دوران تغییر کرد و برای جلوگیری از آتش سوزی و زلزله به صورت مقاوم‌ تری بازسازی شد. مساحت فضای موزه ی ایاصوفیه در استانبول چیزی حدود ۶ هزار متر مربع است. در ساخت آن طاق‌ ها و ستون ‌ها با هماهنگی دقیق و ظریفی در کنار هم به کار رفته ‌اند. در این موزه ۴ ستون بسیار بزرگ وجود دارد که ۴ طاق بالا را نگه داشته ‌اند، گنبد اصلی نیز روی آن ها قرار گرفته است. این بنا در مجموع دارای ۱۰۷ ستون و ۹ در است که بزرگ ترین آنها، در وسطی است.

در سال 1935 ، آتاتورک ، اولین رئیس جمهور ترکیه ، آن را به موزه تبدیل کرد. این بنا، نمادی مهم برای مسلمانان و مسیحیان است. موزاییک های باشکوه سقف و دیوارها را تزئین می کند ، از جمله سرافیم های معروف ، فرشته شش بال و موزاییک دیسیس. در بازدید از اینجا نقاشی های دیواری وایکینگ ، ستون آرزوها ، پنج مقبره متعلق به سلاطین عثمانی و مقبره ملکه صوفیه کشف می شود. 

 برج گالاتا (Galata Tower)­ لذت تماشای غروب آفتاب

برج گالاتا که یکی از جاهای دیدنی استانبول است؛ حدود هفتصد سال پیش (۱۳۸۴ میلادی) و با هدف نظارت بر کشتی‌ها و شناسایی کشتی­های متجاوزین و دشمنان بنا شد. اما بعدها تغییر کاربری داد و به عنوان زندان از آن استفاده شد. بعدها کاربری دیده بانی پیدا کرد و درتمام این زمان‌ها بارها مورد تعمیر و بازسازی قرار گرفت.

برج گالاتا از مکان های دیدنی استانبول یک نماد برای شهر استانبول محسوب می­شود و در ارتفاع ۶۷ متری شهر را زیر پا دارد. بالا رفتن از برج گالاتا و تماشای شهر زیبای استانبول و جزیره­ فوق‌­العاده دیدنی پاریم­آدا، لذتی بی‌­نظیر و وصف ناشدنی را برای هر توریست و گردشگری در این شهر فراهم خواهد کرد.

شاید برایتان جالب باشد اگر دلیل مخروطی بودن، سقف این برج را بدانید. گالاتای ۹ طبقه در طول تاریخ حوادث و اتفاقات بسیاری به خود دیده است. در قرن‌های ۱۸ و ۱۹ میلادی دو بار با آتش‌­سوزی مهیبی مواجه شده و بارها طوفان و بادهای شدید به سقف آن آسیب رسانده­‌اند.مخروطی بودن سقف آن دقیقا به همین دلیل است. تماشای غروب آفتاب بر بالای این برج نیز آن را به رمانتیک­ترین مکان در میان سایر جاهای دیدنی استانبول تبدیل کرده است. بر بالای این برج رستورانی احداث شده که بهترین غذاهای ترکی در آن سرو می‌شود و لذت بازدید از آن را برای علاقه مندان دوچندان می‌کند. این بنا تا سال ۱۷۴۹ بلندترین ساختمان استانبول بوده است.

به اینجا سفر کرده‌اید؟
معرفی و بررسی 10 مورد از زیباترین سواحل فلوریدا آمریکا

دیدنی های استانبول – بازار بزرگ استانبول

کاپالی چارشی یا همان بازار بزرگ استانبول از قدیمی ترین و البته بزرگترین بازارهای سرپوشیده دنیا است که با نام های بویوک چارشی و یا گرند بازار استانبول نیز در بین مردم شهرت دارد.این بازار در ۱۴۵۵ به دستور سلطان محمد فاتح ساخته شد و به مرور گسترش پیدا کرد. همچنین یکی از جاذبه های گردشگری استانبول است که نماینده بخشی از گذشته و تاریخ پر فراز و نشیب این شهر محسوب می شود. ناگفته نماند که قسمتی از اقتصاد امروز ترکیه نیز است.

دیدنی های استانبول - بازار بزرگ استانبول

محل قرار گیری کاپالی چارشی منطقه‌ای با وسعت ۱۱۰ هزار مربع است. بیش از ۳۶۰۰ مغازه تجاری در آن قرار گرفته و ۶۵ کوچه و خیابان در شهر استانبول را در خود جای داده است و به همین دلیل بزرگترین بازار استانبول به حساب می‌آید. نکته جالب این است که با وجود ساخته شدن مال ها و مراکز خرید بزرگ و مدرن در شهر استانبول این بازار هنوز هم بزرگترین، پر بازدید ترین و جذاب ترین مکان در جاذبه های گردشگری استانبول به حساب می‌آید.

آب انبار باسیلیکا (Basilica Cistern) از شگفت‌­انگیزترین جاهای دیدنی استانبول

این اثر تاریخی و دیدنی از دیدنی های استانبول یکی از عجایب تکنولوژی در زمان خود بوده است و یکی از شگفتی­‌های استانبول است. وجه تسمیه آب انبار باسیلیکا به این اسم، به این دلیل است که در محل آن قبلاً باسیلیکا یا کلیسایی کهن وجود داشته است. البته این آب انبار در بین مردم ترکیه به اسم «یره باتان سیسترن» معروف است که به سبب وجود ستون­های مرمری فراوان در زیرزمین و معماری این چنینی آن نام گرفته است.

آب انبار باسیلیکا از جاهای دیدنی استانبول در قرن ششم و به دستور امپراتور روم ساخته شده و از همان زمان تأمین کننده آب ساکنین استانبول بوده است. توانایی این آب انبار در ذخیره آب ۸/۲ میلیون فوت مکعب است. از عجیب و هیجانی بودن این بنا همین بس که از آن در فیلمبرداری صحنه­ای از فیلم جیمز باند استفاده شده است. برای رفتن به این آب انبار بایستی ۵۲ پله به زیرزمین بروید و آب انباری با طول ۱۴۰ متر و عرض ۷۰ متر با ۳۳۶ ستون بزرگ به ارتفاع ۹ متر را مشاهده کنید.

به اینجا سفر کرده‌اید؟
تفریحات مجانی در آمستردام را بشناسید

میدان تکسیم و خیابان استقلال

خیابان استقلال استانبول طولانی‌ترین، شلوغ‌ترین و محبوب‌ترین این شهر است. این خیابان که به‌خودی‌خود یکی از جاهای دیدنی استانبول محسوب می‌شود، مملوء از جاذبه‌های گردشگری متعدد است. از جذاب‌ترین بخش‌های خیابان استقلال می‌توان به موزه‌های گوناگون و رستوران‌های متنوع آن اشاره کرد. این خیابان ۱.۴ کیلومتر طول دارد. در ابتدا و انتهای این خیابان میدان تکسیم و برج گالاتا واقع شده‌اند که هر دو جزء دیگر جاذبه‌های گردشگری استانبول هستند. یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل محبوبیت این خیابان، خصوصاً میان گردشگران ایرانی، فروشگاه‌های آن است. در این خیابان فروشگاه برندهای مشهوری نظیر Zara، H&M، Koton و Sephora قرار دارند. اگر شما هم به خرید کردن علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم حسابی در این خیابان چرخ بزنید و از محصولات متنوع این فروشگاه‌ها خرید کنید.

 میدان تکسیم

در قلب استانبول مدرن ، میدان بزرگ و پر جنب و جوش تکسیم درست در مرکز شهر واقع شده است که توسط مغازه ها و رستوران های بی شمار ، هتل ها و اماکن تاریخی احاطه شده است. نه تنها یک جاذبه گردشگری محبوب و قطب اصلی حمل و نقل ، بلکه میزبان بسیاری از رویدادهای عمومی با همه چیز از رژه ها تا اعتراضات است.علاوه بر اینکه خانه یکی از تنها فضاهای سبز باقی مانده در این منطقه است ، همچنین شامل بنای تاریخی برجسته جمهوری است که مسجد عظیم ، باشکوه و مدرن تکسیم در پشت آن قرار گرفته است. علاوه بر تأسیسات بیشمار خود ، تکسیم با مرکز فرهنگی چند منظوره آتاتورک هم مرز است که میزبان اپرا ، نمایش و کنسرت است در حالی که خط تراموا جذاب میراث خود را نیز در میدان تکسیم پیچ و تاب می کند.

روملی حصار

روملی حصار از دیگر قلعه‌های معروف استانبول است که در تنگه‌ی بسفر و در ساحل روملی قرار دارد، می‌توانید بعد از دیدن دلماباغچه به آن‌جا بروید. تنگه‌ی بسفر شهر استانبول را به دو نیمه‌ی آسیایی و اروپایی تقسیم می‌کند و مسیر اتصال دریای سیاه به دریای مرمره هم هست.

 آرامش در جزایر پرنس

اگر به‌دنبال آرامش و استراحت بیش‌تری هستید، به یکی از جزیره‌های پرنس بروید. پرنس شامل ۹ جزیره‌ی کوچک و بزرگ است و نزدیک به یک ساعت از آن تا استانبول زمان نیاز است. از این ۹ جزیره فقط دیدن ۴ جزیره بویوک آدا، بورگاز آدا، هیبلی آدا، و کینالی آدا امکان‌پذیر است. بویوک آدا در میان تمام این جزیره‌ها بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین‌شان است.

خودتان را در این جزیره که در آن رفت‌وآمد هرگونه وسیله‌ی نقلیه موتوری ممنوع است، رها کنید و از طبیعت کمیاب و ساختمان‌ها و ویلاهای بسیار چشمگیرش که به سبک اروپایی ساخته شده‌اند، از این فضای پر از آرامش در میان جاذبه های دیدنی لذت ببرید.

به اینجا سفر کرده‌اید؟
شغل های پردرآمد در قبرس شمالی

حمام خرم سلطان از جاهای تاریخی

شاید ترکیه به مساجد زیبای تاریخی و مال‌های بزرگش معروف باشد اما به‌نظرم تجربه حمام ترکی از همه این‌ها جالب‌تر است. اصلا این که یک کشور حمام‌های مخصوص و معروف داشته باشد خیلی جلب توجه می‌کند. حمام خرم سلطان هم یکی از همین حمام‌های معروف است که نزدیک جاهای دیدنی مشهور استانبول یعنی دقیقا کنار ایاصوفیه و حوالی مسجد سلطان احمد قرار دارد.

تاریخ تولد این حمام به قرن ۱۶ و دوران سلطان سلیمان عثمانی برمی‌گردد. یکی از همسران سلیمان به نام خرم سلطان دستور داد تا کنار مساجد و در اماکن عمومی برای مردم حمام بسازند. این حمام باشکوه و بسیار زیبا که حتی از معماری امپراتوری روم هم الگو گرفته، یادگار همان دستور است.

حمام خرم سلطان بخش‌های مختلفی ازجمله اتاق‌های آب گرم و سرد و فواره و آبنما دارد. ساختمان حمام در زمینی به مساحت حدودا ۳ هکتار و به‌صورت قرینه بنا شده‌است. اگر بعد از گشت‌وگذار در فروشگاه‌ها و جاهای دیدنی استانبول دنبال یک حمام درجه یک از سنگ‌های مرمر بودید، حتما به حمام خرم سلطان سر بزنید.

معرفی بازارهای سنتی استانبول برای خرید از محلی‌ها

هرچند مراکز خرید استانبول و پاساژهای استانبول شهرت زیادی دارند، اما هیچ‌چیز به اندازه بازارگردی در دل بازارهای سنتی شما را با واقعیت این شهر آشنا نخواهد کرد.

بازار ادویه استانبول (Spice Bazaar) بازار ذرت

خوش عطر و بو­ترین مکان در میان تمام جاهای دیدنی استانبول بازار ادویه استانبول است که به بازار ذرت هم معروف است و هوش از سر هر گردشگری می برد. این بازار شهرت جهانی دارد و بهانه خیلی از توریست ها برای رفتن به ترکیه در کنار دیدار از سایر جاذبه های گردشگری استانبول، بازدید و خرید از بازار ادویه است.

بازار ادویه استانبول

بهترین و باکیفیت­‌ترین ادویه‌­های جهان بدون شک متعلق به بازار ادویه از جاهای دیدنی استانبول است و حرفه‌­ای‌­ترین و بهترین آشپزهای جهان برای خرید ادویه از این بازار به شهر استانبول ترکیه مسافرت می‌کنند. در این بازار علاوه بر ادویه محصولات دیگری نیز عرضه می­‌شوند که داروهای گیاهی از جمله مهم­ترین آنها هستند.انواع مواد غذایی مانند میوه­‌های خشک، آجیل و خشکبار، عسل، انواع چایی و دمنوش­ها، زیتون، روغن­ها، عودها و سایر خوراکی­‌های عرضه شده در این بازار نیز بسیار خوشمزه و در عالی‌ترین کیفیت خود قرار دارند.

به اینجا سفر کرده‌اید؟
معرفی معروف‌ ترین مکان های دیدنی ژاپن + بررسی بهترین زمان سفر برای بازدید از مکان های دیدنی ژاپن

بازار بزرگ (Grand Bazaar) از جاهای دیدنی استانبول

گرند بازار یا بازار بزرگ استانبول، همه دیدنی‌های پرطرفدار استانبول را در خودش دارد. یعنی هم یک بنای خیلی تاریخی است و هم از قدیمی‌ترین مراکز خرید دنیا محسوب‌می‌شود. هم کافه و رستوران دارد و هم امکان هم‌صحبتی با محلی‌ها را برایتان به‌وجود می‌آورد. واقعا همه توقعات آدم از جاهای دیدنی رایگان ترکیه را یک‌جا برآورده می‌کند.

بازار بزرگ استانبول (Grand Bazaar) بازار پرزرق و برق

گرند بازار در قرن ۱۵ میلادی بعد از فتح قسطنطنیه توسط سلطان محمد عثمانی، بنا شد. اول یک بازار پارچه و جواهرفروشی بود. بعد از آن یک بازار کوچکتر هم ساختند. کم کم فاصله بین این دو بازار پر از مغازه‌های مختلف شد و حالا با بازاری روبه‌رو هستید که در راسته‌های مختلفش طلافروشی، پارچه‌فروشی، ظروف و زیورآلات نقره، پوشاک چرم، کفش و کیف، عتیقه‌فروشی، ادویه و گیاهان دارویی، قالی و قالیچه و ظروف مسی، پیدا می‌شود.

استانبول مال در قلب استانبول

پاساژ استانبول مال، مال اف استانبول یا همان‌طور که شهرت دارد، پاساژ موی، یکی از بهترین گزینه‌ها بین جاهای دیدنی استانبول در روز است. این مرکز خرید با مساحتی حدود ۳۵۰ هزار مترمربع، شعبه‌های برندهای معروف را در خودش جا داده‌است. مثلا بزرگ‌ترین شعبه ویکتوریا سیکرت ترکیه در پاساژ استانبول مال قرار دارد. هم‌چنین شعبه‌های برندهایی مثل دکالتون، دینهامز، کازموهوم و… را در این پاساژ پیدا می‌کنید.

استانبول مال از جاهای دیدنی استانبول

از کنار مدرن‌ترین مرکز خرید ترکیه به همین راحتی نگذرید. شاید قیمت‌ها خیلی مناسب نباشد که البته ما هم باوجود این همه برند مطرح جهانی چنین توقعی نداریم؛ اما در حراجی‌های بهاره و تابستانه دست مسافران تا حدودی برای خرید باز می‌شود.

سخن پایانی

شما در این مقاله با جاهای دیدنی استانبول آشنا شدید.همچنین از مکانهای تاریخی آن آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

مشهورترین جاذبه‌های گردشگری استانبول کدامند؟

از مشهورترین جاذبه‌های گردشگری استانبول می‌توان به کاخ توپکاپی، بازار بزرگ استانبول و ایاصوفیه اشاره کرد.

مشهورترین جنگل استانبول کجاست؟

جنگل بلگراد که در ۱۵کیلومتری شمال‌غرب استانبول قرار دارد و مقصد مناسبی برای طرفداران طبیعت‌گردی به‌شمار می‌رود.

پیشنهاد ما به شما

نوشیدن-چای-با-داستایوفسکی؛-سفر-به-روسیه-ویژه-نویسندگان

نوشیدن چای با داستایوفسکی؛ سفر به روسیه ویژه نویسندگان

برای هر نویسنده‌ای، گشت و گذار در میان زادگاه ادبی بزرگان جهان، تجربه‌ای الهام بخش …

دیدگاهتان را بنویسید