
استانبول یکی از بزرگترین و توریستی ترین شهر های جهان است. این شهر دارای تاریخی بسیار غنی با آثاری بسیار می باشد. به همین دلیل دیدنی های استانبول فراوانند و معرفی همه آنها در این نوشته تقریبا غیر ممکن است. در ادامه ی مطلب سعی کرده ایم که به محبوبترین و معروفترین آن ها اشاره میکنیم.
مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی (Blue Mosque)
دیدن یک مسجد باشکوه با کاشیکاریهای آبی رنگ و معماری هنرمندانه میتواند روح آدم را جلا دهد. مسجد سلطان احمد یکی از باشکوهترین مکان های دیدنی استانبول است. آبی بودن کاشیهای آن باعث شده، این بنا به عنوان مسجد آبی شناخته شود. گنبدهای این مسجد، آبشاری و شش مناره با معماری بسیار شکیل و هنرمندانه دارد.

مسجد آبی به دستور سلطان احمد در قرن هفدهم بنا شده است. به همین خاطر به عنوان مسجد سلطان احمد نیز نام گرفته است. در حقیقت هدف سلطان احمد از بنای این مسجد، ساخت مسجدی بوده است که با مسجد معروف ایاصوفیه استانبول رقابت کند. البته در این امر نیز تا حدودی موفق شده است. سالانه توریستهای بسیاری از سراسر نقاط جهان برای تماشای انعکاس رنگ آبی آسمانی بر روی گنبدهای این بنای بینظیر به استانبول مسافرت میکنند.
این شاهکار کم نظیر، ساخته دست یک معمار عثمانی به نام «محمد صدفکار» می باشد. همچنین این مسجد در نزدیکی مسجد ایاصوفیه واقع شده است. جالب است بدانید شش مناره شدن این مسجد فقط به خاطر یک اشتباه معماری رخ داده است. داستان از این قرار است که سلطان احمد از معمار خود برای بنای مسجد منارههایی طلایی میخواهد که در زبان ترکی «آلتین» تلفظ میشود. اما معمار این عبارت را به صورت «آلتی» به معنی عدد شش و یک مسجد با شش مناره میسازد. همین اشتباه ساده خالق یک شاهکار متفاوت و جالب در جهان شد.
آدرس: منطقه فاتح، محله سلطان احمد، خیابان ات میدانی، پلاک 70، مسجد سلطان احمد است.
زمان بازدید: از اذان صبح تا اذان مغرب برای عموم آزاد است.
دیدنی های استانبول – مسجد و موزه ایاصوفیه استانبول
موزه ایاصوفیه استانبول یکی دیگر از جاذبه ها و جاهای دیدنی استانبول است. این موزه از با ارزش ترین آثار باقی مانده از دوران بیزانس است. ساخت آن به دوران کنستانتنوس اول بازمیگردد، از آن زمان این بنا برای ۹۱۶ سال ماهیت کلیسایی داشت. این اثر در ابتدا «مگاله اکلیسیا» به معنای کلیسای بزرگ نام داشت. بعدها نامش به «ثئاسوفیا» به معنای حکمت مقدس تغییر کرد. موزه و مسجد ایا صوفیه امروزی در آن زمان محلی برای پناه دادن به یتیم ها، اعتراف گناهکاران و جمع شدن امپراطور و مردم بود.

در دوران قبل از حمله عثمانی ها این بنا با طراحی های بسیار زیبا توسط معماران معروف آن دوران تغییر کرد و برای جلوگیری از آتش سوزی و زلزله به صورت مقاوم تری بازسازی شد. مساحت فضای موزه ی ایاصوفیه در استانبول چیزی حدود ۶ هزار متر مربع است. در ساخت آن طاق ها و ستون ها با هماهنگی دقیق و ظریفی در کنار هم به کار رفته اند. در این موزه ۴ ستون بسیار بزرگ وجود دارد که ۴ طاق بالا را نگه داشته اند، گنبد اصلی نیز روی آن ها قرار گرفته است. این بنا در مجموع دارای ۱۰۷ ستون و ۹ در است که بزرگ ترین آنها، در وسطی است.
در سال 1935 ، آتاتورک ، اولین رئیس جمهور ترکیه ، آن را به موزه تبدیل کرد. این بنا، نمادی مهم برای مسلمانان و مسیحیان است. موزاییک های باشکوه سقف و دیوارها را تزئین می کند ، از جمله سرافیم های معروف ، فرشته شش بال و موزاییک دیسیس. در بازدید از اینجا نقاشی های دیواری وایکینگ ، ستون آرزوها ، پنج مقبره متعلق به سلاطین عثمانی و مقبره ملکه صوفیه کشف می شود.
آدرس: محله سلطان احمد، میدان ایاصوفیه و سپس موزه یا مسجد ایاصوفیه است.
زمان بازدید: تمام روز های هفته
دیدنی های استانبول – بازار بزرگ استانبول
کاپالی چارشی یا همان بازار بزرگ استانبول از قدیمی ترین و البته بزرگترین بازارهای سرپوشیده دنیا است که با نام های بویوک چارشی و یا گرند بازار استانبول نیز در بین مردم شهرت دارد.این بازار در ۱۴۵۵ به دستور سلطان محمد فاتح ساخته شد و به مرور گسترش پیدا کرد. همچنین یکی از جاذبه های گردشگری استانبول است که نماینده بخشی از گذشته و تاریخ پر فراز و نشیب این شهر محسوب می شود. ناگفته نماند که قسمتی از اقتصاد امروز ترکیه نیز است.

محل قرار گیری کاپالی چارشی منطقهای با وسعت ۱۱۰ هزار مربع است. بیش از ۳۶۰۰ مغازه تجاری در آن قرار گرفته و ۶۵ کوچه و خیابان در شهر استانبول را در خود جای داده است و به همین دلیل بزرگترین بازار استانبول به حساب میآید. نکته جالب این است که با وجود ساخته شدن مال ها و مراکز خرید بزرگ و مدرن در شهر استانبول این بازار هنوز هم بزرگترین، پر بازدید ترین و جذاب ترین مکان در جاذبه های گردشگری استانبول به حساب میآید.
آدرس: منطقه فاتیح، محله بیازیت
زمان بازدید: ۹ صبح تا ۵:۳۰ بعدازظهر – همه روزه به جز روزهای یکشنبه باز است
دیدنی های استانبول – میدان تکسیم و خیابان استقلال
خیابان استقلال استانبول طولانیترین، شلوغترین و محبوبترین این شهر است. این خیابان که بهخودیخود یکی از جاهای دیدنی استانبول محسوب میشود، مملوء از جاذبههای گردشگری متعدد است. از جذابترین بخشهای خیابان استقلال میتوان به موزههای گوناگون و رستورانهای متنوع آن اشاره کرد. این خیابان ۱.۴ کیلومتر طول دارد. در ابتدا و انتهای این خیابان میدان تکسیم و برج گالاتا واقع شدهاند که هر دو جزء دیگر جاذبههای گردشگری استانبول هستند. یکی دیگر از مهمترین دلایل محبوبیت این خیابان، خصوصاً میان گردشگران ایرانی، فروشگاههای آن است. در این خیابان فروشگاه برندهای مشهوری نظیر Zara، H&M، Koton و Sephora قرار دارند. اگر شما هم به خرید کردن علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم حسابی در این خیابان چرخ بزنید و از محصولات متنوع این فروشگاهها خرید کنید.

در قلب استانبول مدرن ، میدان بزرگ و پر جنب و جوش تکسیم درست در مرکز شهر واقع شده است که توسط مغازه ها و رستوران های بی شمار ، هتل ها و اماکن تاریخی احاطه شده است. نه تنها یک جاذبه گردشگری محبوب و قطب اصلی حمل و نقل ، بلکه میزبان بسیاری از رویدادهای عمومی با همه چیز از رژه ها تا اعتراضات است.
علاوه بر اینکه خانه یکی از تنها فضاهای سبز باقی مانده در این منطقه است ، همچنین شامل بنای تاریخی برجسته جمهوری است که مسجد عظیم ، باشکوه و مدرن تکسیم در پشت آن قرار گرفته است. علاوه بر تأسیسات بیشمار خود ، تکسیم با مرکز فرهنگی چند منظوره آتاتورک هم مرز است که میزبان اپرا ، نمایش و کنسرت است در حالی که خط تراموا جذاب میراث خود را نیز در میدان تکسیم پیچ و تاب می کند.
سخن پایانی
در این نوشته در مورد چندین مکان جذاب و دیدنی استانبول سخن گفتیم. جالب است بدانید ساخت مسجد آبی با شش مناره برای سلطان احمد غوغایی بر پا کرد! دلیل این غوغا این بود که تا آن زمان به جز مسجدالحرام که شش مناره داشت، باقی مساجد دارای یک، دو و یا چهار مناره بودند. در نهایت سلطان احمد برای برطرف کردن مشکل، مجبور شد معمارش را برای ساختن مناره هفتم مسجدالحرام به مکه بفرستد تا غائله ختم به خیر شود.
سپاس که در مجلهی موسیقی سفر همراه ما بودید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.