سبک موسیقی معمولا یک نامی قراردادی است که برای وصف صفات قطعههایی از موسیقی که متعلق به رسوم مشترک هستند یا دستهای از قرارداد ها است ، به کار میرود. به طور کلی ، سبک های بسیار زیادی در دنیای موسیقی وجود دارند. شما این انواع را میشناسید؟ به کدام سبک بیشتر علاقمندید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با شماری از سبک های مختلف موسیقی جهان آشنا شوید.
سبک موسیقی کلاسیک
موسیقی کلاسیک موسیقی آکادمیک و دقیق است که میتوان گفت مادر تمام سبک های موسیقی بوده واکثر سبکهای به وجود آمده برگرفته از موسیقی کلاسیک هستند.

شروع این سبک از موسیقی مربوط به سال ۵۰۰ پس از میلاد است. موسیقی کلاسیک چهار دوران را شامل میشود که عبارتند از: دوران باروک، دوران کلاسیک، دوره رمانتیک و دوره کلاسیک مدرن. سبک کلاسیک دربردارنده حالتهای پیوسته و دگرگون شونده است و تضاد و تنوع فراوان در این سبک، از ویژگیهای برجسته آن است. در سبک کلاسیک علاقه به تغییرات تدریجی دینامیک، سبب جایگزینی پیانو به جای کلاوسن شد.
موسیقی جاز
یکی دیگر از سبک های موسیقی، جاز یا جَز محسوب می شود. این سبک از اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم از سیاه پوستان آمریکایی نشات گرفت. در این نوع از موسیقی که ریتم مهمترین شاخصه آن به شمار می آید از آلات موسیقی چون کنترباس، سازهای کوبهای، پیانو و گیتار توسط ارکستراسیون استفاده می شود.

از دیگر مشخصه های این سبک می توان به مکث، ضرب های تابدار، چند ضربی بودن، بداهه نوازی، پرسش و پاسخ خوانی اشاره کرد. در این سبک از موسیقی با استفاده از سازهای بادی برنجی، کلارینت، پیانو، ویبرافون و … برای ایجاد ملودی و بداهه نوازی استفاده خواهد شد.
سبک ریتم و بلوز
اسمی برای موسیقی های مورد پسند سیاه پوستان بود. به کار بردن واژه B&R در اصل یک اشاره ای به بخش هایی از موسیقی پاپ دارد که در بین سال های ۱۹۴۰ الی ۱۹۶۰ در بالاترین سطح شهرت خود رسیده بود. این ژانر موسیقیایی نه سبک جاز بود و نه سبک بلوز. بلکه خیلی راحت تر از ژانر های قبلی اجرا می شد.
در شروع دهه ۱۹۵۰ میلادی این ژانر محبوب به موفقیت فراوانی در میان افراد سیاه پوست و چه در بین سفید پوستان دست یافت. صفحه های این موسیقی با حجم فراوانی در تمام دنیا به فروش می رسید. با گذر زمان زمینه را برای پیدایش سبک راک اند رول فراهم می کرد.
یکی از اصلی و کلیدی ترین زیر سبک های این موسیقی Doo Wop نام داشت. در این بخش از B&P تاکید خیلی فراوانی بر پلی فونی در آواز وجود داشت که با تاثیر گرفتن از ژانر Gospel ایجاد شد.
این سبک تاثیرات فراوانی نیز بر ژانر Soul داشته است. موسیقی Funk در اواخر دهه 1960 میلادی از سبک Soul الگو برداری کرد و خود بدل به یکی از سخت ترین زیر سبک های این موسیقی گردید. ریتم های اصلی موسیقی Funk از جمله اصلی ترین عناصر موسیقی پاپ به شمار می آیند.
موسیقی هیپ پاپ
موسیقی هیپ هاپ که در اوخر دهه ۸۰ تبدیل به بخش چشمگیری از فرهنگ پاپ روزگار خود شد، در اواسط دهه ۷۰ پا به عرصه موسیقی گذاشت. موسیقی هیپ هاپ از دو بخش اصلی رپ (MC) و (DJ)، یعنی ترکیب صدا و اسکرچ تشکیل شده است. موضوع آن عموماً داستانهایی از زندگی نامه افراد است. این داستانها اغلب به صورت اشعار بسیار ریتمیک، همراه با تکنیکهای همگون خوانده میشوند.

در موسیقی هیپ هاپ یک قطعه سازی تحت عنوان “بیت” خواننده رپ را همراهی میکند، که توسط یک دی جی نواخته شده و یک تهیه کننده و یک یا چند نوازنده آن راخلق میکنند. موسیقی هیپ هاپ توانسته است در بین انواع سبک های موسیقی سهم بزرگی را به خود اختصاص دهد. به طوریکه تا آغاز دهه ۲۰۰۰، موسیقی هیپ هاپ در صدر فهرست موسیقیهای محبوب قرار گرفت.
سبک موسیقی New Age
New Age سبکی در موسیقی است که تاکید بسیار زیادی بر بیان عواطف و اخساسات درونی دارد. این موسیقی معمولا از درون مایه آرام و آرامش بخش برخوردار است. آنجه در این آثار بسیار شاخص می باشد نوعی تاکید ویژه بر معنویت و مسائل روحی است. حتی برخی از آثار این سبک را می توان در مواردی چون موسیقی درمانی نیز به کار برد. موسیقی دان های این نوع معمولا از دانش و توانایی بسیاری بر خوردار هستند و به خوبی می توانند شنوندگان را جذب آثار خود کنند.
سبک سنتی موسیقی ایرانی
تاریخ موسیقی سنتی ایرانی یا موسیقی اصیل ایرانی که با عنوان موسیقی کلاسیک ایرانی و موسیقی دستگاهی نیز شناخته میشود. این سبک به سالها پیش از میلاد مسیح باز میگردد. این موسیقی تا به امروز سینه به سینه در متن مردم ایران جریان داشته است. هر آنچه که از آن از گذشته تا امروز دلنشین، ساده و قابلفهم بوده امروز قابل دسترسی است. در موسیقی ایرانی نتهای اضافهای وجود دارند که موسیقی ما را از موسیقیهای اروپائی- آمریکائی- افریقائی و حتی آسیایی هم جدا میکنند.

موسیقی اصیل ایرانی از تعدادی ملودی کوتاه به نام گوشه و چند نت تشکیل شده و دارای تقسیمات جزء نمیباشد. ملودیها در واقع همان ملودیهای محلی و روستایی سنتی ما هستند که از گوشه و کنار کشور جمع آوری شدهاند. گوشهها بر مبنای همگونی و اشتراک حالات و توالی نتهایشان، به مجموعههایی تحت عنوان دستگاه دسته بندی میشوند. موسیقی سنتی ایرانی شامل هفت دستگاه (شور، سه گاه، همایون، چهارگاه، ماهور، نوا، راست پنجگاه) و پنج آواز (ابوعطا، دشتی، افشاری، بیات ترک، اصفهان) است.
سخن پایانی
در این نوشتار درباره انواع سبک موسیقی جهان خواندیم. لازم به ذکر است که تعداد سبک های موسیقی ایرانی و غربی بسیار زیاد است که معرفی تک تک سبکها در این مجال نمیگنجد. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. بخش دیگری از این مطلب را در انواع سبک موسیقی در جهان (1) دنبال کنید. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.